Győri orvoskereső
A rendelési idők változhatnak, ezért érdemes telefonon érdeklődni!


Onkoradiológiai Osztály


9023 Győr, Vasvári Pál utca 2-4.


C3 épület V. emelet


Telefon:

06-96-507-972
Onkológia gondozó


9023 Győr, Vasvári Pál utca 2-4.


C3 épület földszint


Telefon:
06-96-507-900
Mellék: 6105
Onkológia - sugárterápia


9023 Győr, Vasvári Pál utca 2-4.


C3 épület -1 emelet
Egy érdekes és megfontolandó cikk a rákról
Miután évekig azt mondták az embereknek, hogy a kemoterápia az egyetlen módja a daganatok megszüntetésének (a kulcsszó a megpróbálják), a Johns Hopkins kutatóintézete végre elkezdett beszélni arról, hogy van más választásunk is.
Tovább a cikkhez


Azonosították az agresszív természetű emlőrák hátterében álló géneket
A gyakran halállal végződő, úgynevezett háromszorosan receptornegatív emlődaganatban szenvedők számára nyújt reményt, hogy amerikai kutatók azonosították a betegséghez köthető géneket
Tovább a cikkhez


Kutatók szerint a prosztatarák végzetesebb, mint korábban gondolták
A prosztatarákos férfiak fele a betegségbe hal bele - mutatták ki brit kutatók egy új tanulmányban, megcáfolva ezzel a korábbi vélekedést, miszerint a dülmirigydaganat általában nem halálos betegség.
Tovább a cikkhez


Prosztatarák kezelésére használt szer gyógyíthatja a mellrákot
A prosztatarák kezelésére férfiaknál használt egyik szer alkalmas lehet az egyik nehezen gyógyítható emlődaganat terápiájára nőknél - idézte a Cancer Research UK cambridge-i kutatóinak megállapítását a BBC hírportálja
Tovább a cikkhez


Arany nanorészecskék segíthetik a májrák korai fölismerését
Világszerte évente félmillió embernél fedeznek fel májrákot és ezeknek a többsége fél éven belül halott. Arany nanorészecskéken alapuló technikával új lehetőség nyílik arra, hogy a rosszindulatú daganat diagnózisa már akkor kiderülhet, amikor még lehet rajta segíteni.
Tovább a cikkhez


Az emlőrákos férfiak gyakran abbahagyják a gyógyszerszedést
A férfiakban ritkán jelentkező emlőrák során a leggyakrabban alkalmazott daganatellenes gyógyszerkészítményt a betegek a mellékhatások miatt gyakran nem szedik - állapították meg kutatók az Annals of Oncology című folyóiratban megjelent tanulmányukban.
Tovább a cikkhez


A paradicsomlé csökkenti a sugárkezelés mellékhatásait
A rosszindulatú daganatok kezelésének a röntgenbesugárzás egyik fontos módszere, melynek mellékhatásait amerikai kutatók szerint enyhítheti a paradicsomlé.
Tovább a cikkhez


Két szénhidrátmentes nap csökkenti az emlőrák kockázatát
Két szénhidrátmentes nap hetente a túlsúlyos nők étrendjében az emlőrák kockázatát is csökkenti - hangzott el az amerikai San Antonióban tartott emlőrák-szimpózium egyik előadásában.
Tovább a cikkhez


A prosztatarák protonsugárral való kezelése kevesebb mellékhatással jár
A bevett röntgenes besugárzás helyett szélesebb körben protonsugárral is gyógyítani lehetne amerikai tudósok szerint a férfiaknál leggyakrabban előforduló rosszindulatú daganatos megbetegedést, a prosztatarákot.
Tovább a cikkhez