Győri orvoskeresőZöld úti bölcsöde


Cím:
9028 Győr, Zöld út 38.


Telefon:
06-96-416-056Bölcsődénk Győr-Szabadhegy kertvárosi övezetében épült 1984-ben. Az intézmény ötven férőhelyes, három pavilonban, azon belül öt csoportban fogadjuk a gyermekeket.


Szomszédságunkban helyezkedik el a József Attila lakótelep, és működik mellettünk óvoda és iskola is. Megközelíthetőek vagyunk a 2-es buszjárattal.


A bölcsődénk nagy, tágas, gondozott kertje, játszóudvara - homokozóval - biztosítja a kicsik mindennapi levegőzését, mozgásigényét.
Egyik csoportszobánkban tornaszoba működik, ahol rossz időjárás esetén is tudjuk biztosítani a mozgási lehetőséget bordásfallal, mászókákkal, csúszdákkal, tornaszőnyegekkel.


A csoportokban szakképzett kisgyermeknevelők nevelik és gondozzák a gyermekeket "saját gondozónői" rendszerben.
A csoportok neveikben is elkülönültek egymástól: Katica, Micimackó, Őzike, Pillangó és Napocska.


Szakmai programunkban az egészséges életre nevelés kapott kiemelt figyelmet.
Ennek jegyében szervezünk minden évben egészségnapot a szülőknek, nagyszülőknek. Ezeken a rendezvényeken a helyes táplálkozásról, a kultúrhigiénés szokások kialakításáról, mozgásról, játékról beszélgetünk, hívunk meg előadókat, illetve tartunk ételbemutatót.
Gondot fordítunk a rendszerességre, a helyes napirend kialakítására, mivel az biztonságot ad a gyermekek számára.
Intézményünkben törekszünk arra, hogy esztétikus, családias környezetben fogadhassuk a kicsiket. Lehetőséget teremtünk, hogy a családokkal együttműködve tudjunk dolgozni.
Megfelelő tájékoztatás és szülői együttműködés segíti a gyermek minél zavartalanabb bölcsődei beszoktatását, melynek során figyelembe kell venni a gyermek életritmusát, tevékeny életmódját.
Meghallgatjuk véleményüket, betekintést nyerhetnek gyermekeik közösségi életébe. Rendezvényeink is ezt szolgálják.
A játéka a kisgyermekkor legfontosabb és legfejlesztőbb örömszerző tevékenysége, így a bölcsődei nevelés leghatékonyabb eszköze, amely segíti az őt körülvevő világ megismerésében és befogadásában, elősegíti a testi, érzelmi, értelmi és szociális fejlődést.


A bölcsődei alapellátáson túl szolgáltatásként játszóházat is működtetünk.


Szeretettel várjuk a bölcsődénk után érdeklődő kisgyermekes szülőket.


Mottónk: "Érezd jól magad"


Forrás:
onkormanyzat.gyor.hu


Harminc éves a Zöld utcai bölcsi - 2014
A Zöld utcai bölcsőde fennállásának harmincadik évfordulóját ünnepelték az intézmény jelenlegi és volt dolgozói, valamint az önkormányzat tegnap.
Tovább az oldalra


Bölcsis évtizedek - Győr+ TV - 2014
A mesékben a 3 a bűvös szám, a Zöld utcai bölcsőde életében pedig a 30, hiszen az intézmény idén immár három évtizede fogadja a legkisebbeket. A jubileumot csütörtökön egykori és jelenlegi nevelők együtt ünnepelték, a rendezvényen az önkormányzat nevében dr. Somogyi Tivadar ezüst emlékéremmel köszönte meg a bölcsőde, illetve külön oklevéllel és jutalommal a dolgozók áldozatos tevékenységét. Az alpolgármester úgy fogalmazott: reméli a jövőben is ilyen sikeresen működik majd a szabadhegyi létesítmény.
Kismamáknak - Anyukáknak
Kismamáknak - Anyukáknak honlapajánló, baba-mama klub
Tovább az oldalra