Győri orvoskeresőTürr István úti bölcsőde


Cím:
9022 Győr, Türr István u. 4.


Telefon:
06-96-320-366Bölcsődénk Győr belvárosában, nyugodt, csendes helyen található. Közel van a Prohászka és a Bisinger óvoda. Könnyen megközelíthető a 6-os helyi autóbuszjárattal, de az ingyenes City busz is igénybe vehető.


Öt gyermekcsoportunkban a kisgyermekek sokoldalú, harmonikus fejlődését biztosítjuk. Egy csoportunkban az alapellátáson túl részleges integrációban sajátos nevelési igényű gyermekeket is fogadunk, akik a Tanulási és Képességfejlesztő Bizottság javaslata alapján kerülnek hozzánk. Az ide járó gyermekeink nevelését nagy szakmai tapasztalattal rendelkező, elhivatott, gyermekszerető szakgondozónők és kiváló gyógypedagógus végzi.


Szakmai programunk: Környezeti kultúra kialakítása, környezetünk megismerése, szeretete. Csoportszobáink berendezése is ezt tükrözi. A természetes környezet nagyban növeli a komfortérzetet, felhívja a figyelmet arra, hogy milyen szép és tartós tárgyak, játékszerek, díszek készülhetnek a természetben fellelhető anyagokból. Programjainkban figyelembe vesszük az évszakok váltakozását, a gyermekek egyéni és korcsoport szerinti igényeit.


Célunk: A kisgyermekek számára szabad és érzelmi biztonságot adó, támogató, gondolkodtató környezet megteremtése, biztosítva minden gyermek számára az egyénre szabott nevelést, fejlesztést, életkori és egyéni sajátosságainak figyelembevételével. Nevelésünk leghatékonyabb eszköze a játék.


A játék: Bölcsődénkben a gyerekek sok új játékot találnak. Az újdonság varázsa és a társakkal való együtt játszás nagy élményt nyújt számukra. Az elegendő időt az elmélyült játékhoz a jól szervezett napirend biztosítja.


Együtt neveljünk: A szülő előtt nem lehet titok, ami a bölcsődében történik. A kölcsönös beszélgetések, a gyermek fejlődése láttán érzett közös öröm közelíti egymáshoz a családot és a bölcsődét. Bölcsődénk nyitott, családias, vidám. Számunkra fontos a vidámság, a jókedv, és a derűs légkör.


Levegőzés: A bölcsőde mögötti udvarunkat téglakerítés veszi körül. Minden kisgyermek együtt játszik az udvaron. A homokozó felett árnyékoló van. Emellett nagy lombos fák biztosítanak még árnyékot. Szeretünk kint lenni, mert ennek a korosztálynak kimeríthetetlen a mozgásigénye.


Programjaink, ünnepeink: Születésnapok, ünnepvárók, anyák napja, gyereknap, Harmónia zeneiskola növendékeinek előadása, Vaskakas bábszínház.


Tisztelettel, és szeretettel várjuk Önöket és kisgyermekeiket bölcsődénkben!


Forrás:
onkormanyzat.gyor.hu


Bölcsődék: több gyerek járhat ugyanannyi helyre
A bölcsődék maximális csoportlétszámát két évvel ezelőtt húsz százalékkal emelték, de sok helyen így sem tudnak mindenkit fogadni.
Tovább az oldalra


60 éves bölcsőde - Győr+ TV - 2014
Hatvan éve a legkisebbek második otthona a győri, Türr István utcai bölcsőde. A héten megható ünnepet tartottak az intézményben, ahol a városvezetés különböző díjakat adott át, és beköszönt a bölcsőde első kisbabája is, aki ma már unokáit hozza az intézménybe. Jelenleg 67 kisgyermeket hoznak hétköznapokon a Türr István utcai bölcsibe, ahol a sajátos nevelési igényű gyerekeket is fogadják.