Győr-Ménfőcsanaki BölcsődeGyőri orvoskeresőMénfőcsanaki BölcsödeCím:
9012 Győr, Kisdobos utca 7.


Telefon:
06-96-449-004A bölcsőde, Győr zöldövezeti részében Győr-Ménfőcsanakon, a Bezerédj Kastély szomszédságában családi házas környezetben található. A helyi járatú 22-es autóbusszal, valamint a 34-es tényői  és 36-os koroncói vidéki járatokkal könnyen megközelíthető.


Tavasztól őszig nyíló virágok, lombos fák, bokrok, örökzöldek biztosítják az esztétikus, egészséges környezetet, a jó levegőt az ide járó gyermekeknek.


Az intézmény 40 férőhelyes. Két gondozási egységből áll. Egy-egy gondozási egységhez 2 gyermekszoba, öltöző helyiség és fürdőszoba tartozik.


A gyermekcsoportok különféle elnevezéseket kaptak: Süni, Lepke, Mici - Mackó, Napocska. A csoportszobák világosak, tágasak, a gyermekek életkorának, méretének megfelelő bútorokkal felszereltek, az évszakoknak és az ünnepek hangulatának megfelelő ízléses dekorációval ellátottak. A szobák játékkészlete változatos mindenféle tevékenységnek megfelelő játékszer (manipulációs, konstrukciós, utánzó, szerep) megtalálható.


Mindkét gondozási egységnek saját, jól elkerített, bokrokkal, lombos fákkal árnyékolt és környezetbe illő, EU-s szabályoknak megfelelő biztonságos fa mozgásfejlesztő eszközökkel, fedett homokozóval, különböző mobil játékokkal (bicikli, motor, talicska) felszerelt udvara biztosítja a jó levegőn, a változatos mozgás lehetőségét.


Az intézmény saját konyhával rendelkezik, ahol a gyermekek életkorának, testi fejlődésének és a korszerű, egészséges táplálkozás feltételeinek megfelelő, változatos, vitaminokban gazdag ételeket készítjük, figyelembe véve az egyéni szükségleteket is. Rendszeresen tartunk gyümölcs és zöldségnapokat.


A nevelő-gondozó munkát 8 szakképzett, tapasztalt kisgyermeknevelő végzi, akiknek munkáját a technikai személyzet segíti. Jól megszervezett napirenddel biztosítjuk a gyermekek biztonságérzetét, az aktivitási és önállósodási törekvésüket. A gyermekek harmonikus fejlődése érdekében figyelembe vesszük az életkori és egyéni sajátosságaikat.


Az egészség megőrzése érdekében kialakítottunk bölcsődénkben só szobát is.


Szakmai programunk:
Bölcsődei programunkban jelentős szerepet kap a környezet szeretete és védelme. Játékos formában megismertetjük gyermekeinket a különböző évszakok szépségeivel. Közvetlen környezetükben ismerhetik meg a természet változásait rügyfakadástól – a terméshozásig.


Mindehhez a természetes közegben elhelyezkedő udvar ad lehetőséget, hogy tapasztalatokat és élményeket gyűjthessenek.


A mindennapok részei a mesék, mondókák, versek, énekek, és a hozzájuk kapcsolódó játékos mozgások.


Programjaink: Farsangi bál, húsvéti készülődés a szülőkkel, nyuszi várás, anyák napja, gyerek-nap (bohóccal, zenés műsorral), óvodalátogatás, óvodába menők búcsúztatása, Mikulásvárás, Adventi készülődés a szülőkkel, karácsonyvárás, születésnapok megtartása.


Bábszínház a Vaskakas bábszínház előadásával.


Szeretettel várjuk az érdeklődő szülőket és kisgyermekeiket!


Forrás:
onkormanyzat.gyor.hu


Győr-Ménfőcsanak
Ménfőcsanak honlapja.
Tovább az oldalra


Kismamáknak - Anyukáknak
Kismamáknak - Anyukáknak honlapajánló, baba-mama klub
Tovább az oldalra