Győri orvoskeresőKígyó úti bölcsőde
Sziget


Cím:
9025 Győr, Kígyó utca 13.


Telefon:
06-96-313-514Bölcsődénk Győr zöld övezeti részében, Szigetben található, mely a 14-es autóbusszal könnyen megközelíthető.


Nyugodt környezetben, családi házak között beékelődve helyezkedik el.


Tágas játszókertünk gondozott, biztonságos mozgástér a levegőn való tartózkodásra és a gyermekek mozgásigényének kielégítésére. Intézményünk negyven férőhelyes, négy csoportban neveljük, gondozzuk a ránk bízott gyermekeket. (Pillangó csoport, Katica csoport, Csiga csoport, Süni csoport)


Célunk: A gyermekek sokoldalú, harmonikus fejlődésének elősegítése családias, derűs légkörben, szeretetteljes elfogadással.


Csoportjaink tárgyi berendezései, a játékszerek a gyermekek létszámához és fejlettségi szintjükhöz, életkorukhoz igazodnak, biztosítva az önfeledt játék lehetőségét.


A hozzánk kerülő gyermekeket, szakképzett kisgyermeknevelők fogadják, akik a családdal való jó együttműködés jegyében családlátogatáson vesznek részt.


A szülővel történő fokozatos beszoktatás alatt közvetlen tapasztalatokat szerzünk a gyerekekről.


Tájékoztatjuk a szülőket a napirendről és a nevelési módszereinkről.


Igyekszünk a gyermekek egyéni megismerésével, a fizikai és érzelmi biztonság megteremtésével jó testi-lelki közérzetet biztosítani számukra.


A szülőkkel közösen keresünk a felmerülő problémákra megoldást. Szakmai programunkban az anyanyelvi nevelést kiemelve mindennap mondókázunk, verselünk.


Az éneklés, zenélés, hangszerekkel ismerkedés fontos része játékainknak.


A rendelkezésükre álló mozgásfejlesztő eszközökön sokat tornázunk.


Megismertetjük a gyermekeket a világ alapvető összefüggéseivel.


Bölcsődénkben kiemelt szerepet kap az alkotótevékenység.


Célunk az alkotás örömének megélése, önálló aktivitás, kreativitás támogatása, ismeretek nyújtása, természetszeretetre való nevelés, társas kapcsolatok fejlesztése a játékok során.


Technikáink: rajz zsírkrétával, színessel, krétával, temperával, ujj- és, kéznyomatok, krumpli nyomda, ragasztások, térben dolgozunk gyurmával, terményekből varázsolunk képeket: mákvarázslás.


Az alkotásokat az átadóban, szobában kifüggesztjük, összegyűjtve év végén átadjuk.


A játékos programok az évszakokhoz és az ünnepekhez kapcsolódnak, a dekorációval pedig megteremtjük a hangulat varázsát.


Tágas udvarunkon minden évszakban sokat tartózkodunk, ha az időjárás nem engedi, a tornaszobánkban mozoghatunk. A téli hónapokban Somadrin program keretében só szoba áll a gyermekek rendelkezésére a felsőlégúti megbetegedések megelőzésére.


Sok szeretettel várjuk leendő bölcsiseinket!


Forrás:
onkormanyzat.gyor.hu


Kismamáknak - Anyukáknak
Kismamáknak - Anyukáknak honlapajánló, baba-mama klub
Tovább az oldalra