Győri orvoskeresőKassák Lajos úti bölcsőde
Adyváros


Cím:
9023 Győr, Kassák Lajos u. 14.


Telefon:
06-96-424-899Bölcsődénk az Egyesített Bölcsődei Intézményhálózat tagjaként, Ady-város központi helyén 1977. óta fogadja a kisgyermekeket. Szomszédságában óvoda és iskola található. Területi elhelyezkedése miatt jól megközelíthető a 2-es, 7-es, 9-es, 14-es és 19-es autóbuszokkal.


Tágas, nagy játszóudvarral rendelkezik, jó fekvésű, a főút zajától izolált. Az udvar sok növénnyel árnyékolt, homokozókkal, telepített udvari fa játékokkal ellátott, melyek megfelelnek az EU szabványnak. A bölcsőde 40 férőhelyes, pavilonrendszerben épült, melyben négy csoport működik, ahol szakképzett kisgyermeknevelők látják el a gyermekek korszerű gondozását-nevelését.


Célunk a szeretetteljes, elfogadó, nyugodt, biztonságot nyújtó légkör mellett a gyermekek harmonikus testi-lelki fejlődésének biztosítása, a gyermeki személyiség kibontakozásának elősegítése az egyéni és életkori sajátosságok figyelembe vételével. A szabad játék, a mozgás, a játékos tevékenységek egyensúlyban tartását tartjuk szem előtt.


Szakmai programunk kiemelt része a mese, a vers, a mondóka, mely az anyanyelvi nevelés fontos, mással nem pótolható lehetősége. Fontos szerepet tölt be a gyerek életében: pihentet, szórakoztat, belső aktivitásra késztet, játékos cselekedetre serkent, segíti az élmények feldolgozását, fejleszti a társas kapcsolatokat és a beszédfejlődést. A velük való megismerkedés, a gyermek érdeklődésén keresztül, játék közben, játékos formában valósul meg. Az aktuális mondókák, versek a szülők számára is nyomon követhetőek a faliújságon.


A csoportszobák, az átadó helyiség, a folyosó színes díszítése, dekorációja az évszakok, ünnepek váltakozását tükrözi, a kisgyermeknevelők és kollégák ötletei, kezük munkája alapján.


A szülőkkel napi személyes kapcsolatban vagyunk. Meggyőződésünk, hogy a családokkal együttműködve tudunk eredményt elérni a gyermekek nevelésében. A szülői értekezletek, szülőcsoportos beszélgetések, családi délután, ünnepek, mind-mind a család és a bölcsőde kapcsolatának erősítését szolgálják, mint ahogyan a szülővel történő fokozatos beszoktatás is. Ez egyben segíti a gyermeket a beilleszkedésben és lehetőséget ad a szülőnek a bölcsődei élet betekintésébe.


Intézményünk saját konyhával rendelkezik, ahol a HACCP-rendszer követelményeinek megfelelően, a korszerű táplálkozás elvét követve, élelmezésvezető által összeállított étlap alapján főznek a kisgyermekeknek és a dolgozóknak.


A bölcsődét heti egy alkalommal gyermekgyógyász szakorvos is látogatja, a gyermekek státus vizsgálatát végzi és hasznos tanácsokkal látja el a kisgyermeknevelőket.


Forrás:
onkormanyzat.gyor.hu


Kismamáknak - Anyukáknak
Kismamáknak - Anyukáknak honlapajánló, baba-mama klub
Tovább az oldalra