Győri orvoskeresőGyőrszentiváni bölcsőde


Cím:
9011 Győr, Körtér 10.


Telefon:
06-96-349-293A bölcsőde Győr zöldövezeti részében, az iskola és óvoda szomszédságában, nyugodt, családias környezetben helyezkedik el. Győrszentiváni Bölcsődénk a 30-as és 31-es autóbuszokkal könnyen megközelíthető.


Az intézmény 40 férőhelyes. Két gondozási egységben, négy csoportszobában folyik a nevelési-gondozási tevékenység, szakképzett kisgyermeknevelők közreműködésével.


A négy gyermekszoba dekorációi a csoportok elnevezését tükrözi: Süni, Katica, Maci, Pillangó.


A helyiségeket a gyerekek alkotásai, a kisgyermeknevelők által készített, évszaknak és ünnepeknek megfelelő díszítések teszik barátságossá, hangulatossá. Színes játékkészlet segíti az önálló játéktevékenységet.


Mindkét gondozási egységnek saját, lombos fákkal, homokozóval és az EU szabványnak megfelelő fajátékokkal felszerelt játékudvara van, ami biztosítja a szabadban a játék lehetőségét.


A bölcsődének saját főzőkonyhája van, az itt elkészített ételek által megvalósul a korosztály egészséges, korszerű étkeztetése.


Fontos a kisgyermekek számára a közösségben végezhető, életkornak – fejlettségnek megfelelő sokszínű tevékenység biztosítása.


Szakmai célkitűzésünk a szűkebb és tágabb környezet megismerése. A nagy udvar adta lehetőséget kihasználva a környezeti nevelést helyeztük előtérbe, a tevékenységek során. Madáretetők kerültek kihelyezésre, ahol a kisgyermekek személyesen is megtapasztalhatják a madarakról való gondoskodást. A gyermekekkel közös diószüretet szerveztünk, amit mindannyian nagyon élveztek.


Kreatív képességeik fejlesztését segítjük elő az alkotótevékenységek: rajzolás, ragasztás, tépés, festés, gyurmázás lehetőségével.


Bölcsődénkben a gyermekek egészségmegőrzésére is nagy gondot fordítunk. A kialakított só szobát rendszeresen látogatják a kisgyermekek. Az itt tartózkodás során a bölcsődések mesét hallgatnak, énekelnek, mondókáznak, s közben belélegzik a só-szoba egészséges, magas páratartalmú levegőjét, mely jótékony hatású a felső légúti betegségek megelőzésére és gyógyulására. Hetente egy alkalommal gyümölcsnapot tartunk.


A gyermekek érdekében a szülőkkel kölcsönös bizalomra épülő együttműködésre törekszünk. Ebben fontos szerepe van a családlátogatásnak és a szülőcsoportos beszélgetéseknek.


Legfőbb célunk, hogy egészséges, nyugodt, kiegyensúlyozott és boldog gyermekeket neveljünk a szülők megelégedésére.


Forrás:
http://onkormanyzat.gyor.hu


Győrszentiván honlapja
Az oldalon hasznos információk találhatók, amelyek gyors segítséget jelentenek a Győrszentivánon élőknek, de azoknak is segít az oldal, akik ide szeretnének költözni.
Tovább a honlapra


Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ honlapja
2007. szeptember 8-án nyílt meg a Molnár Vid Bertalan tábori lelkészről elnevezett közösségi ház. A 2250 négyzetméteres többfunkciós csarnok mellett 110 férőhelyes parkoló, és az épület előtti díszburkolattal ellátott téren zenepavilon kapott helyet.
Tovább az oldalra


Kismamáknak - Anyukáknak
Kismamáknak - Anyukáknak honlapajánló, baba-mama klub
Tovább az oldalra