Győri orvoskeresőCuha úti bölcsöde
Marcalváros I.


Cím:
9024 Győr, Cuha utca 16.


Telefon:
06-96-415-268


Cuha úti bölcsöde - facebookKedves Anyukák, Apukák!


Bölcsődénk 1980 óta fogadja 60 férőhelyen a gyermekeket Marcal-városban. A forgalmas utaktól elzárva, a város bármely pontjáról tömegközlekedéssel, a 2-es, 5-ös, 6-os, 11-es, 14-es és 22-es járatokkal is könnyen megközelíthető helyen található.


A hat csoportszobában a gyerekek korának, méreteinek megfelelő bútorok, elkülönített játszósarkok, a polcokon változatos játék lehetőséget biztosító játékok találhatók. A gondozási egységeket 2008-ban felújították.


Az intézményt tágas, füves udvar veszi körül. A lombos fák alatt és az árnyékos homokozókban kellemesen tölthetik szabadban a játékidőt a gyermekek.


A bölcsőde szakmai programjában kiemelkedő szerepet kap az egészség – az egészséges életmód, az egészség megőrzése. Mindezeket a helyes táplálkozással, (sok zöldség-gyümölcs), sok mozgással és minél több, a szabad levegőn való tartózkodással érhetjük el.


2006-ban egyik helyiségünkből kialakítottunk só szobát, ahova a felső légúti megbetegedések megelőzésére, az asztmás és allergiás tünetek enyhítésére a téli hónapokban hetente 2-3 alkalommal 1-1 órára visszük a gyerekeket. Rendelkezünk 5 db légterápiás készülékkel, amivel a szobák levegőjét szűrjük. A mozgásigényüket a rossz idő esetén is levezethetik a tornaszobában.


Saját konyhánkban nagy odafigyeléssel összeállított étlap alapján biztosítjuk minden korosztály részére az egészséges és a kornak megfelelő minőségű és mennyiségű ételeket.


Évente ételkóstolón ízlelhetik meg a szülők a számukra legérdekesebb ízű főzelékeket. Az intézményhálózat dietetikusától a 0-3 éves korú gyermekek egészséges táplálásáról kérhetnek tanácsot.


14 szakképzett kisgyermeknevelő segítségévek barangolhatnak a gyerekek az ének-zene, a mese a vers és a mondóka világában. Ismerkedhetnek a gyurmázás, festés, rajzolás, papírtépés és vágás, ragasztás örömeivel.


A jól szervezett napirendben több idő jut az aktív játéktevékenységre. Mindenben arra törekszünk, hogy a ránk bízott gyermeknek nyugodt, szeretetteljes, biztonságot adó környezetben teljenek napjai.


A kisgyermek bölcsődébe kerülésével a családdal közös a felelősségünk a gyermek egészséges fejlődéséért. Ennek alapja a kölcsönös bizalom, nyílt, őszinte, jó kapcsolat.


Szívesen vesszük a szülők ötleteit, javaslatait a közös programok megszervezésére.


Bölcsődénk minden érdeklődő előtt nyitott, bármikor betekintést nyerhetnek a gyermekek bölcsődei életébe és az itt folyó munkába.


"gyermekeinket nem megvédeni kell az élet nehézségeitől,
hanem alkalmassá kell tenni őket azok leküzdésére"
(Gieber Györgyi)


Forrás:
onkormanyzat.gyor.huBölcsődefelújítás jótékonysági koncerttel Győrben
Vigyázz, lépcső! – ez a figyelmeztetés hangzott el leggyakrabban a győri Cuha utcai bölcsőde udvarán, egészen mostanáig.
Tovább az oldalra


Kismamáknak - Anyukáknak
Kismamáknak - Anyukáknak honlapajánló, baba-mama klub
Tovább az oldalra